Convert2CP, a Python project in 2018

Geplaatst
Reacties Geen

Een aantal jaren heb ik naar volle tevredenheid gebruik gemaakt van OnSong (https://onsongapp.com). Dat is een app op de Ipad (en alleen op de Ipad….) om tekstbestanden met akkoord-informatie weer te geven. De extra informatie in zo’n tekstbestand was opgeslagen met de aanduiding van een key-woord. Zoiets als:

Marina
artist:Rocco Granata
key:G
Tempo:100
time:4/4
V1:
[G]Mi sono innamorato di Marina, Una ragazza mora ma ca[D7]rina
Ma lei non vuol saperne del mio amore, Cosa faro’ per conquistarle il [G]cuor
Un girono l’ho incontrata sola sola, Il cuotre mi batteva mille all’[D7]ora
Quando le dissi che la volevo amare, Mi diede un bacio e l’amor sboc[G]cio’

Niet alleen bleef een frisse nieuwe OnSong versie uit (op gegeven moment zaten we bij versie 1.990000053b) want versie 2.0 verscheen nooit, het werd zelfs bijna 2x zo duur als je het wilde blijven gebruiken.

Dat was dus het moment op zoek te gaan naar wat anders. Dat werd SongBook (https://www.linkesoft.com/songbook/ios.html). Doet hetzelfde, is visueel wat minder, maar heeft net zo goed een DropBox interface waardoor de bilbiotheek continu gesynced kan worden. Over de plussen en minnen zal ik nog wel eens een artikel wijden. Tijdens het gebruik merkte ik wel dat de ChordPro notatie strikt gevolgd moest worden om bijvoorbeeld nummers in een set-list goed weer te geven. Dat was dan weer de reden om een tweede Python-Project te starten. Na het aanpassen van PyWikiPedia scripts om https://www.kgv.nl te onderhouden was dit het eerste Python-project dat van nul begon.

Doel: Zorg ervoor dat in bulk alle muziekteksten in een directory van OnSong formaat geconverteerd worden naar CordPro formaat. Bovenstaand bestand van Marina moet er daarna uitzien als:
{t:Marina}
{artist:Rocco Granata}
{key:G}
{tempo:100}
{time:4/4}

Het resultaat is als bijlage aan dit artikel toegevoegd. Er zijn een paar opties die hierna besproken worden. Maar voor wie gelijk aan de slag wilt, kan het hier (TAR / ZIP) downloaden.

En dus ..

Convert2CP.py takes a text file in OnSong format which is almost ChordPro format and converts it into ChordPro format. It stores all converted files into a subdir called CP. If CP does not exist, it will be created. It can handle the following parameters:

-f Handles one (1, uno, een, ein, un) file

-h
Displays these available options

-d
Handles all the textfiles in the given directory.

As far as I know (using Convert2CP is at your own risc) original files are not touched, because all output goes to a freshly created subdir CP. So you can always start anew.

Medewerker

Reacties

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.

← Ouder Nieuwer →